Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök: 13:00 - 18:00
  • Dunaújváros, Május 1 utca 18. fszt. 3.
  • +36 30 594 0176

Rendelési idő

Kezelésre jelentkezés, Időpont egyeztetés telefonon
  • hétfő 13:00 - 18:00
  • kedd 13:00 - 18:00
  • csütörtök 13:00 - 18:00
  • +36 30 594 0176

Elérhetőségek

Dr. Kovács Zita
fogászati magánrendelő

2400 Dunaújváros, Május 1 utca 18. fszt. 3.
+36 30 594 0176
https://www.facebook.com/drkovacszita/

Dentálhigiéniai kezelés (fogkőeltávolítás)

A fogköveket ultrahanggal távolítjuk el a fogakról. Az ultrahangos fogkő eltávolító készülék ultrahanglökésekkel leválasztja a fogkövet a fog felszínéről, miközben vízsugárral hűti a fogakat. A speciális frekvenciájú ultrahang a fogzománcban nem okoz károsodást. A kezelés nem fájdalmas.

A fogkő eltávolítása után egy speciális pasztával polírozzuk a fogakat. Igény szerint pácienseink kérhetnek fogérzékenységet csökkentő pasztát is.
Ezután tanácsokkal látjuk el általános szájegészségével kapcsolatban. Közösen elemezzük, mennyire hatékonyak fogmosási szokásai, megvizsgáljuk, hogy megfelelő fogtisztító eszközöket használ-e a fogmosás során, és ha úgy látjuk, új eszközöket ajánlunk.

Kiegészítő kezelés a tökéletes eredmény eléréséért: homokgyöngy kezelés homokfúvó segítségével.

Ez az eszköz egy speciális por segítségével távolítja el a fogak felszínén maradt, szemnek láthatatlan baktériumtelepeket, illetve az évek alatt felgyülemlett színezéket, amelyet a kávé, fekete tea, cigaretta, vagy a mai modern élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű mesterséges színezőanyag okoz. A speciális szemcsék csak a baktériumokat távolítják el a fogzománcról, semmilyen károsodást sem okozva a fog felszínén.

Ma már a legújabb, egy a fogorvosok által fejlesztett és tesztelt homokgyöngyöt, a Magic Pearl-t használjuk.

Ez speciális gömb formájú részecskékből áll, mely könnyedén eltávolítja a lepedéket, a lerakódásokat, valamint az elszíneződéseket a kalcium-karbonát gyöngyök gyors tovagördülésének köszönhetően. Közben ez a kalcium alapú vegyület nem veszélyezteti a zománc épségét, mivel puhább, mint a fog zománca.

A por csökkenti a nyál savas kémhatását, semlegesíti a pH-t még 10 nap után is, valamint lassítja a baktériumok szaporodását a lepedék eltávolításával.

Az ínygyulladás megelőző kezelésére is ajánlják, valamint fehéríti a fogakat is.

Jelentős vérzéscsillapító hatása van, mely különösen fontos mind az íny fölötti, mind az íny alatti terület kezelése során.

A Magic Pearl további előnye, hogy használható magas vérnyomásban szenvedő pácienseknél, valamint bikarbonátra érzékenyeknél is.