Rendelési idő: hétfő, kedd, csütörtök: 13:00 - 18:00
  • Dunaújváros, Május 1 utca 18. fszt. 3.
  • +36 30 594 0176

Rendelési idő

Kezelésre jelentkezés, Időpont egyeztetés telefonon
  • hétfő 13:00 - 18:00
  • kedd 13:00 - 18:00
  • csütörtök 13:00 - 18:00
  • +36 30 594 0176

Elérhetőségek

Dr. Kovács Zita
fogászati magánrendelő

2400 Dunaújváros, Május 1 utca 18. fszt. 3.
+36 30 594 0176
https://www.facebook.com/drkovacszita/

Fogpótlások

Fogpótlások típusai

Abban az esetben, ha a fog koronája nagymértékben károsodott, vagy már töméssel nem hozható helyre, koronát készítünk.
Ha a fog elvesztette a koronáját, de a foggyökér még alkalmas a gyökércsapos felépítésre, akkor a gyökércsatornába titán csapot ragasztunk, melyre a korona már ráépíthető. Ez az eljárás gyökérkezelt fog esetében alkalmazható.
A hiányzó fogak pótlásának egyik módja a rögzített hidak alkalmazása. A híd egy vagy több foghiány pótlására is alkalmas úgy, hogy a pótlás fixen kapcsolódik a meglévő fogakhoz. A meglévő fogak és a rájuk kerülő koronák a híd pillérei, melyek a teljes hidat, és a hiányok pótlására szolgáló hídtagokat tartják.

Nagyobb, valamint teljes foghiányok pótlására részleges, vagy teljes fogsort készítünk.
A korszerű technológiáknak köszönhetően manapság a műfogsorok sokkal élethűbbek, a tartósságuk szempontjából is kiválóak és nem okoznak jelentős kényelmetlenséget a viselőjüknek.

Fémkerámia koronák és hidak
A leggyakrabban készített korona, híd, amely nikkelmentes fémvázból és a páciens egyedi fogszínének megfelelő porcelánköpenyből áll.

 

Fémmentes kerámia koronák és hidak ( Zircon)
A cirkónium koronák és hidak a modern esztétikai fogászat legújabb fejlesztésének eredményei. Nem tartalmaz fémvázat, mert a cirkon annyira kemény hogy nincs szükség merevítésre. Nagyon élethű, sokkal jobb a fényáteresztő képessége, mint elődeié, ezért esztétikailag jelen pillanatban a legkimagaslóbb megoldás.

 

Kombinált munkák
Vannak olyan esetek, ahol a fogak pótlását csak úgy tudjuk megoldani, hogy rögzített pótlást (korona-és, vagy híd) készítünk, melyhez kapoccsal, vagy rejtett elhorgonyzással egy kivehető fogművet is készítünk.

 

Kivehető teljes és részleges fogsorok
Ha már nem áll rendelkezésünkre annyi fog, hogy rögzített vagy kombinált munkát tervezhessünk, akkor kivehető részleges, esetleg teljes fogsort készítünk.